STATISTICA. Care este rata de îmbolnăvire cu virusul de tip nou în Moldova, comparativ cu alte state mici

Numărul persoanelor infectate de COVID-19 în Moldova este mai mic, comparativ cu alte state cu aproximativ același număr de populație, transmite Breaking News. Potrivit informațiilor oficiale, în prezent,...

Numărul persoanelor infectate de COVID-19 în Moldova este mai mic, comparativ cu alte state cu aproximativ același număr de populație, transmite Breaking News.

Potrivit informațiilor oficiale, în prezent, în Moldova, numărul cazurilor de coronavirus este de 109, la o populație de aproape 2,99 mln de cetățeni.

În Lituania, unde locuiesc 2,79 mln de cetățeni, au fost depistate 187 de cazuri de COVID-19, în Armenia, țară cu o populație de 3,05 mln – 235 cazuri, iar în Croația, 4,1 mln de locuitori, 361 de infectați.

Dacă vom analiza numărul cazurilor de deces, atunci constatăm că în Republica Moldova o persoană a murit de COVID-19, în Slovenia, unde locuiesc 2,08 mln de cetățeni, au fost înregistrate 3 decese, în Bosnia și Herțegovina, la 3,3 mln de cetățeni – un deces și în Lituania un deces.

Astfel, rata de îmbolnăvire în Republica Moldova este de 27 de cazuri la un milion de cetățenii, în Lituania – 69 de cazuri, Armenia – 79, iar Bosnia și Herțegovina – 46 de bolnavi la un milion de cetățeni

 

 

In this article