Startup Moldova Summit 2024 va găzdui șase start-upuri care își vor prezenta ideile inovatoare în fața investitorilor

La Startup Moldova Summit 2024 – cel mai mare eveniment din Republica Moldova dedicat start-upurilor tehnologice –, care va avea loc pe 14 martie, au fost selectate șase start-upuri ce...

La Startup Moldova Summit 2024 – cel mai mare eveniment din Republica Moldova dedicat start-upurilor tehnologice –, care va avea loc pe 14 martie, au fost selectate șase start-upuri ce vor urca pe scenă pentru a-și prezenta ideile în fața potențialilor investitori sau parteneri.

Start-upurile prezentate mai jos au fost selectate în urma unui concurs de pitching desfășurat online.

Sursă: Fagura/Facebook

Echipa dezvoltă o platformă de creditare P2P în Europa de Sud-Est. Start-upul este înregistrat în Estonia și a fost lansat cu succes pentru clienții din Moldova, care caută finanțare. În ceea ce privește investitorii – platforma e deschisă pentru toți cetățenii din Uniunea Europeană. În 2024 start-upul planifică extinderea în Uniunii Europeană, implementarea testelor pentru serviciile de banking digital în Moldova, consolidarea rezilienței și aducerea unor îmbunătățiri semnificative la nivelul aplicației web și mobile. Compania estimează venituri de peste 500 000 de euro pentru anul 2024 și de peste 1,3 milioane de euro în 2025, când se prevede încheierea unei runde de investiții de câteva milioane de euro. Până atunci, Fagura va atrage finanțare printr-o rundă intermediară cu instrumente de tip convertible notes.

Vasilii Kojemiakin și echipa sa au creat aplicația mobilă MySportLink, care permite părinților, antrenorilor, mentorilor și profesorilor să-i ajute pe tinerii sportivi să rămână concentrați și motivați în drumul lor spre succes. Aplicația nu numai înregistrează rezultatele și te ajută să faci notițe, dar și îți permite să vezi toate procesele în dinamică. Într-un interviu pentru #diez, Vasilii a vorbit mai detaliat despre start-upul său și despre importanța dezvoltării inteligenței emoționale.

Beby Medy

BabyMedy este un start-up în domeniul tehnologiei medicale dedicat asigurării liniștii părinților și a celei mai bune îngrijiri pentru copii. Aplicația este destinată părinților care au copii cu vârsta de până la cinci ani, menirea căreia este să îi ajute să monitorizeze temperatura corporală, ritmul și frecvența respiratorie a celor mici.

SengEnergy

Mihai Moglan, CEO-ul și CTO-ul Seng Energy, dezvoltă o platformă software as a service (SaaS) personalizată, cu o prognoză de generare a energiei cu o precizie de peste 96 % pentru a ajuta companiile care produc și vând energie verde distribuitorilor să rezolve problema prognozelor inexacte privind generarea de energie și pierderilor mari. Luând în considerare situația actuală din energie, nu ai cum să nu urmărești un astfel de start-up.

EatingAI

EatingAI, cu ajutorul inteligenței artificiale, își propune să oferă soluții personalizate pentru sănătate și pierdere în greutate, adaptate nevoilor individuale. Analizând datele din Marea Britanie, unde 60 % dintre oameni se confruntă cu obezitatea, autorii promit să vină cu un ghid către o viață mai sănătoasă. Și ce e și mai captivant – interacțiunea cu aplicația este ușurată de tehnologia avansată de recunoaștere vocală, pentru o experiență personalizată și fluidă!

Credbase

Crebase este o platformă vizuală „all-in-one” pentru dezvoltarea rapidă de site-uri web, aplicații web, conturi personale și automatizarea afacerilor.

Pentru a participa la evenimentul Startup Moldova Summit 2024, cumpărați bilete aici.

Pitch deck sunt prezentări scurte de câteva minute prin care un start-up încearcă să convingă clienții sau investitorii să lucreze cu ei și să le ofere finanțare. Pentru aceasta un start-up trebuie să-și prezinte ideea, produsul, serviciile sau scopul propus.

Evenimentul Start-up Moldova Summit este conceput pentru a conecta entuziaștii de start-upuri, profesioniștii IT, afacerile în căutare de inovație, investitori și experți din industrie. Evenimentul va fi vizitat de speakeri și investitori avizați, oferind insight-uri valoroase și oportunități pentru networking și colaborare. De asemenea, evenimentul va prezenta o competiție de pitch, ceea ce va oferi start-upurilor o platformă pentru a-și prezenta ideile potențialilor investitori.

Sursa: diez.md

In this article