Ucraina a lansat un nou atac cu drone asupra mai multor regiuni din Rusia

Zeci de drone ucrainene au vizat miercuri mai multe regiuni ruse, dar și importante situri energetice din Rusia, informează agențiile internaționale de știri, în timp ce presa rusă...

Zeci de drone ucrainene au vizat miercuri mai multe regiuni ruse, dar și importante situri energetice din Rusia, informează agențiile internaționale de știri, în timp ce presa rusă vorbește despre 58 de drone doborâte.

O rafinărie de petrol a fost lovită de o dronă în Riazan, la circa 200 de kilometri sud-est de Moscova, atac care a făcut răniți și a provocat un incendiu, a anunțat guvernatorul regiunii, informează AFP.

 

„Rafinăria de petrol din Riazan a fost atacată cu o dronă (…). Potrivit primelor informații, există răniți”, a scris guvernatorul regiunii Riazan, Pavel Malkov, pe Telegram.

Potrivit lui Malkov, în urma atacului „s-a declanșat un incendiu” în această rafinărie, unul dintre cei mai mari producători de carburant pentru centrul Rusiei și controlată de gigantul petrolier Rosneft.

Alte câteva zeci de drone au vizat regiunile ruse Belgorod, Briansk, Kursk și Voronej, toate frontaliere cu Ucraina, fără a face răniți, potrivit autorităților regiunilor respective. O dronă a fost doborâtă în apropiere de o rafinărie de petrol din regiunea Leningrad, în apropiere de orașul Sankt-Petersburg, în nord-estul Rusiei, a anunțat pe Telegram guvernatorul regiunii Aleksandr Drojdenko, subliniind că atacul „nu a făcut victime, nici pagube materiale”.

Situri energetice ruse sunt atacate de drone pentru a doua zi consecutiv. Marți, o rafinărie de petrol vizată de o dronă ucraineană a luat foc în zona industrială Kstovo, în regiunea Nijnii Novgorod, la 800 de km de frontiera cu Ucraina. Un alt incendiu s-a declanșat marți într-un complex de carburant în regiunea Oriol, la circa 160 de km de frontiera cu Ucraina, de asemenea după un atac cu dronă.

De asemenea, o dronă a lovit o clădire a serviciului federal de securitate (FSB) în această regiune, fără a provoca răniți, însă clădirea a fost avariată, informează Reuters, citând autorități locale.

Începând din vara trecută, armata ucraineană și-a înmulțit atacurile împotriva Rusiei, lovind din ce în ce mai adânc în teritoriul rus. Chiar dacă majoritatea aparatelor sunt doborâte, ținte, în special energetice și industriale, sunt lovite în mod regulat.

Sursa: digi24
In this article