Startul lucrărilor de aplicare a marcajului rutier pe străzile din capitală a început, a anunțat Ceban

Lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău vor începe din această seară. Cel puțin asta anunță primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, prioritar, se va...

Lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău vor începe din această seară. Cel puțin asta anunță primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, prioritar, se va interveni pe arterele principale și cele secundare din oraș, unde circulă transportul public.

Aplicarea marcajului a început în sectorul Botanica, pe bd. Dacia.

Marcajul va fi aplicat pe toate străzile din oraș, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor de învățământ. Termenul de executare a lucrărilor este de 3 luni, iar graficul de intervenții ar putea fi modificat, în caz de schimbare a condițiilor vremii.

„În acest an, aplicarea marcajul rutier de pe străzi va fi realizat cu vopsea acrilică, certificată conform standardelor europene de 2 culori: alb și galben. Stațiile de așteptare a transportului public vor fi marcate în galben”, a punctat Ceban.

Lucrările vor fi executate de Î.M. Regia „EXDRUPO”, cu 3 echipe de lucru. Volumul planificat pentru intervenție este de 120 mii metri pătrați, fiind achiziționate circa 70 tone de vopsea acrilică pentru marcaj rutier. Bugetul prevăzut în acest scop este de 13 milioane lei pentru vopsea și lucrările care urmează să fie realizate.

In this article