Starîș, despre adunarea din 21 mai: La fel de utilă, ca…

Constantin Starîș, deputat BCS: „Să admirăm spectacolul care a fost pe 21 mai în centrul Chișinăului, în legătură cu care mi-am amintit o anecdotă foarte veche din seria...

Constantin Starîș, deputat BCS: „Să admirăm spectacolul care a fost pe 21 mai în centrul Chișinăului, în legătură cu care mi-am amintit o anecdotă foarte veche din seria Nemuritorul despre Știrlitz. Este foarte scurtă, ca să ne amintim, profesorul Pleichner s-a aruncat pentru a treia oară pe fereastră. Otrava nu a funcționat. Aceasta este a treia reuniune în 10 ani pe o temă atât de amplă precum integrarea europeană. Și sunt la fel de utile, judecând după rezultate, ca și încercările profesorului de a se arunca pe geam. Europa nu se mărește, ci dimpotrivă. Iar Moldova nu reușește cu integrarea involuntară. La un moment dat, Vladimir Voronin a rostit celebra frază: „Nu e vorba de culoarea drapelului, ci de purtătorii de drapel”.

Declarația a răsunat la o masă rotundă organizată de portalul informațional eNews intitulată „Adunarea Națională din 21 mai. Ce-a fost asta? Sau integrarea europeană: între mitinguri și realitate”.

In this article