Starea copilului diagnosticat cu infecţie meningococică rămâne a fi gravă, dar stabilă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că starea copilului internat cu infecţie meningococică, meningită purulentă şi meningococemie rămâne a fi gravă, dar stabilă. Continuă tratamentul intensiv în...

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că starea copilului internat cu infecţie meningococică, meningită purulentă şi meningococemie rămâne a fi gravă, dar stabilă. Continuă tratamentul intensiv în secţia de reanimare. Menționăm că, datorită intervenției rapide a medicilor a fost depășit stadiul de șoc de gardul II-III și edem cerebral, transmite Breaking News.

Reamintim că,  copilul, în vârstă de 13 ani, a fost transportat în stare gravă, pe data de 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu diagnoza la internare: infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfectios, șoc de gradul II-III, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică.  Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de viruși și bacterii.  Dacă nu este tratată rapid, poate duce la intoxicarea cu sânge, adica septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se adreseze imediat la medic la primele simptome de boală, pentru a se putea interveni la timp cu tratamentul corespunzător.

In this article


Join the Conversation