Stare de urgență economică în Transnistria: Decretul, aprobat

Așa-numitul Soviet Suprem a aprobat un decret prezidențial care introduce starea de urgență economică în Transnistria. Livrările de gaze naturale vor fi redistribuite între consumatorii industriali și cei...

Așa-numitul Soviet Suprem a aprobat un decret prezidențial care introduce starea de urgență economică în Transnistria.

Livrările de gaze naturale vor fi redistribuite între consumatorii industriali și cei rezidențiali pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de gaze și căldură pentru populație.

Consumul intern de energie electrică produsă de MGRES este o prioritate.

Volumul de gaze naturale furnizate la centrala de pe Nistru pentru a produce energie electrică pentru export va fi limitat. Un regim de stare de urgență în economie este în vigoare pentru 11 zile.

Decretul prezidențial prin care se declară starea de urgență economică pentru 11 zile a fost publicat și stabilește următoarele măsuri de urgență:

1. asigurarea redistribuirii gazului între consumatorii industriali și cei rezidențiali pentru a furniza gaz și căldură populației;

2. să acorde prioritate producției de energie electrică pentru piața internă, prin limitarea livrărilor de gaze către CTP Moldova pentru producția de energie electrică pentru export;

3. să ia măsuri pentru a elimina consecințele lipsei de gaze naturale.

Amintim că liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a reunit pe membrii Consiliului așa-zișilor miniștri pentru a discuta problemele legate de asigurarea securității energetice a regiunii.

Aceștia au discutat despre scăderea livrărilor de gaze către regiunea transnistreană (deficitul lunii curente este de 36,9 milioane de metri cubi de gaze), despre consecințele tendințelor negative în aprovizionarea cu gaze și despre măsurile de răspuns la situația emergentă.

 

In this article