Lukaşenko le cere belaruşilor supunere dacă vor o viață liniștită

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, și-a avertizat joi populația „să facă ce spun eu”, dacă vrea să trăiască liniștită, în contextul în care ţara s-ar putea implica în războiul...

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, și-a avertizat joi populația „să facă ce spun eu”, dacă vrea să trăiască liniștită, în contextul în care ţara s-ar putea implica în războiul dus de Rusia în Ucraina, transmite EFE.

„Dacă vor ca totul să fie liniştit, dacă vor să facă baie şi să le facă baie copiilor lor cu apă caldă, dacă vor să aibă căldură în case, să aibă gaz, combustibil, să aibă ce mânca şi cu ce să se îmbrace, atunci să strângă din dinţi şi să facă ce le spun eu”, a transmis Lukaşenko într-o reuniune cu guvernul, transmite breakingnews.md cu referire la libertatea.ro.

Liderul din Belarus a anunțat la 10 octombrie că a ajuns la un acord cu Vladimir Putin pentru desfășurarea unei „forțe militare comune” Belarus-Rusia, pentru protejarea granițelor țării.

Ca parte a acestei grupări comune, aproape 9.000 de soldați ruși vor fi staționați pe teritoriul belarus, a anunțat ulterior Lukașenko, pe 16 octombrie.

Lukaşenko a vorbit joi despre această „forță militară comună”, precizând că militarii au fost însărcinați să informeze poporul în legătură cu tot ceea ce se întâmplă.

Lukaşenko s-a mai plâns că opozanţii săi îl acuză că încearcă să intimideze poporul belarus pentru a păstra controlul. „Dimpotrivă! Nu vreau să vă sperii.

Pur şi simplu vreau să informez poporul de tot ceea ce se întâmplă, în proporţie de 100%. Şi ca poporul să ia apoi o decizie.

Dacă vor să se bage în probleme, aşa să facă. Să pună mâna pe drapel şi tot înainte”, a completat Lukașenko.

Anterior, Lukașenko a negat în mod repetat participarea Belarusului la conflictul din Ucraina.

In this article