Spania legalizează zoofilia

Congresul Deputaților din Spania a aprobat o nouă lege privind protecția animalelor, care nu va mai transforma sexul cu animale în infracțiune penală, informează RT. Legea, propusă de...

Congresul Deputaților din Spania a aprobat o nouă lege privind protecția animalelor, care nu va mai transforma sexul cu animale în infracțiune penală, informează RT.

Legea, propusă de ministrul spaniol al Afacerilor Sociale, Ion Belarre, a fost adoptată pe 9 februarie. Documentul prevede că zoofilia este posibilă și nu atrage răspunderea penală atâta timp cât animalul nu suferă niciun rău.

În 2015, Congresul a aprobat o reformă a codului penal care vizează creșterea pedepselor pentru cruzimea față de animale și, pentru prima dată în istoria Spaniei, pentru exploatarea sexuală a animalelor.

La momentul respectiv, parlamentarii au remarcat că animalele, la fel ca și copiii, nu au capacitatea de a-și da consimțământul, astfel că zoofilia a fost clasificată ca o nouă infracțiune care implică exploatarea sexuală a animalelor, indiferent de gravitatea răului cauzat. Acum, însă, sexul cu un animal va fi pedepsit doar dacă animalul de companie este rănit.

De remarcat că inițiativa legislativă vine din partea partidului United We Can, care a propus anterior ca câinii, pisicile și alte animale să fie considerate ființe sensibile sau ființe vii înzestrate cu sensibilitate.

În general, pedepsele pentru tratamentul crud și uciderea animalelor ar urma să fie majorate. De exemplu, în Spania, o persoană care ucide un șobolan care se strecoară în locuința sa ar putea primi până la 24 de luni de închisoare. În cazul în care câinele rămâne însărcinat, iar proprietarul nu este înregistrat ca crescător, există o amendă de 200.000 de euro.

Anterior, s-a raportat că doi adolescenți din regiunea Volgograd au filmat uciderea unui câine și apoi au publicat videoclipul pe internet. În timpul interogatoriului, tinerii au declarat că au vrut să atragă atenția utilizatorilor de pe internet.

S-a stabilit că adolescenții au furat câinele de pe proprietatea privată a unei femei pe care o cunoșteau. Un dosar penal ar putea fi deschis împotriva adolescenților.

Sursa: m24.ru

In this article