SONDAJ: Un bărbat credincios! Moldovenii au spus cum trebuie să fie viitorul Președinte al Republicii Moldova

Viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie un bărbat. De această părere este fiecare al doilea cetățean al țării noastre, arată datele ultimului sondaj sociologic „Vox Populi...

Viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie un bărbat. De această părere este fiecare al doilea cetățean al țării noastre, arată datele ultimului sondaj sociologic „Vox Populi – septembrie 2020”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, 56,2 la sută din respondenți au spus că își doresc ca țara să fie condusă de un bărbat și doar 29,7% – de o femeie.

Întrebați despre calitățile pe care trebuie să le posede președintele Republicii Moldova, majoritatea, 57% din respondenți, a spus că acesta trebuie să conștientizeze necesitățile poporului. Aproape 24 la sută consideră că este foarte important ca șeful statului să fie o persoană credincioasă. Totodată, peste 22 la sută din respondenți susțin că președintele trebuie să fie o persoană influentă în cercurile politice.

Ancheta sociologică a fost desfășurată, în perioada 6-22 septembrie, pe un eșantion de 1189 de respondenți, cu o eroare maximală de 3%.

In this article