(sondaj) Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere. Maia Sandu și Igor Dodon, în fruntea clasamentului

Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – februarie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor....

Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – februarie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit cercetării, la capitolul încredere, Sandu și Dodon depășesc cu mult celelalte personalități politice din țară. Fiind întrebați care este personalitatea politică în care aveți încredere mai mare decât în celelalte, 34,1% din respondenții deciși au declarat că au încredere în Maia Sandu, alte 28,6% susțin că au încredere în fostul președinte Igor Dodon, liderul PSRM.

În topul încrederii urmează Ilan Șor – cu 7,9%, primarul Chișinăului, Ion Ceban – cu 7,4%, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi – cu 5,1%, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi – cu 4,1% și liderul PPDA Andrei Năstase – cu 3,1%.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 12-20 februarie, pe un eşantion de 1191 de respondenţi, cu o eroare maximală de + 3,0%.

In this article