SONDAJ // Andrei Năstase și Mariana Durleșteanu, candidaturile care vor face față cel mai bine în funcția de premier

Andrei Năstase și Mariana Durleșteanu sunt candidaturile care vor face față cel mai bine în funcția de prim-ministru, arată datele sondajului ”Vox Populi – februarie 2021 ”, prezentat,...

Andrei Năstase și Mariana Durleșteanu sunt candidaturile care vor face față cel mai bine în funcția de prim-ministru, arată datele sondajului ”Vox Populi – februarie 2021 ”, prezentat, astăzi, de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit cercetării, 27,2% din respondenți au declarat că liderul PPDA, Andrei Năstase, se va isprăvi cel mai bine în funcția de premier, iar 25,3% – susțin că fostul ministru al Finanțelor, Mariana Durleșteanu, candidatul înaintat de 54 de deputați pentru funcția de prim-ministru.

Alți 15,5% din cetățenii intervievați au indicat-o pe Natalia Gavriliță, 7,5% – pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, iar 3,4% – pe liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Conform sondajului, 2,7% din respondenți au optat pentru alte candidaturi, iar 18,4% nu au știut ce să răspundă.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 12-20 februarie, pe un eşantion de 1191 de respondenţi, cu o eroare maximală de + 3,0%.

In this article