SONDAJ // Președintele Dodon este lider în topul credibilității

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă să fie personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere. Potrivit sondajului de opinie prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă să fie personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere. Potrivit sondajului de opinie prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova „Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova”, în Igor Dodon au încredere 35,6 la sută dintre respondenții care și-au formulat o opțiune, transmite Breaking News.MD.

Igor Dodon este urmat de liderul PAS, Maia Sandu cu 20,4 procente.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, ocupă locul trei în topul credibilității. Ion Ceban este susținut de 10,7 la sută dintre respondenții deciși.

Președintele PDM, Pavel Filip, s-a plasat pe locul patru în topul politicienilor, cu 7,4 procente. Acesta este urmat de liderul PPDA, Andrei Năstase, în care au încredere doar 6,3 în rândul moldovenilor deciși.

Aproape 6 la sută dintre respondenții deciși care au participat la  sondaj au încredere în președintele PSRM, Zinaida Greceanîi.  Președintele Parlamentului este urmat în acest clasament de premierul, Ion Chicu, cu  4,1 la sută.

În liderul Partidului Nostru Renato Usatîi au încredere doar 2,8 procente dintre respondenții deciși.

Bașcanul UTA Găgăuz Yeri, Irina Vlah, are o credibilitate de 2,1 la sută.

Sondajul ”Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +;-3%.

In this article


Join the Conversation