SONDAJ // Populația evaluează negativ o serie de acțiuni ale autorităților

Afirmațiile lui Sandu despre presupusele planuri de destabilizare a țării (41,0% dintre cei care au răspuns corect), închiderea spațiului aerian de către autorități (41,1% dintre cei care au...

Afirmațiile lui Sandu despre presupusele planuri de destabilizare a țării (41,0% dintre cei care au răspuns corect), închiderea spațiului aerian de către autorități (41,1% dintre cei care au răspuns corect), indexarea insuficientă a pensiilor (47,9% dintre cei care au răspuns corect) și adoptarea legii separatismului (34,4% dintre cei care au răspuns corect) sunt evaluate mai mult negativ decât pozitiv de către cetățeni în general.

În același timp, cetățenii sunt în general pozitivi în ceea ce privește oprirea protestelor de stradă în masă ale opoziției (41,4% dintre cei care au fost de acord), extinderea puterilor Serviciului ucrainean de securitate (39,5% dintre cei care au fost de acord), iar 54,2% dintre respondenți salută demisia guvernului Gavriliță.

Sondajul a fost realizat de Intellect Group, la mijlocul lunii februarie 2023, pe întreg teritoriul Republicii Moldova de dreapta.

 

In this article