SONDAJ // Peste 46 la sută dintre moldoveni au încredere în președintele țării Igor Dodon

Președintele Igor Dodon este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației, arată datele Barometrului Electoral 2020, prezentat luni de iData, transmite Breaking News....

Președintele Igor Dodon este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației, arată datele Barometrului Electoral 2020, prezentat luni de iData, transmite Breaking News.

Conform studiului, în Igor Dodon au încredere 46,2 la sută dintre cetățeni. Președintele este urmat în topul încrederii de premierul Ion Chicu – cu 25,3 la sută. Peste 21 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că au încredere în liderul PAS, Maia Sandu.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, se situează pe locul patru în topul încrederii în politicieni – cu 17,7%, urmează președintele Parlamentului, liderul PSRM Zinaida Greceanîi – cu 12,4%.

Liderul PDM, Pavel Filip, se bucură de încrederea a 12,1 la sută dintre respondenți. Cu același scor în topul încrederii este cotat și liderul PPDA, Andrei Năstase.

Sondajul IData a fost realizat telefonic în perioada 30 martie – 4 aprilie, pe un eșantion de 1010 persoane din 381 de localități din țară. Marja de eroare este de plus, minus 3 procente.

 

In this article