Sondaj: Performanța complexă a PSRM în alegerile locale – analiza Intellect Group

Sondajul recent realizat de Intellect Group oferă o perspectivă complexă asupra performanței Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în alegerile locale recente. Rezultatele aduc în discuție diverse aspecte...

Sondajul recent realizat de Intellect Group oferă o perspectivă complexă asupra performanței Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în alegerile locale recente. Rezultatele aduc în discuție diverse aspecte care conturează starea actuală a partidului pe scena politică.

Performanța Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în alegerile recente oferă o imagine mixtă a situației sale politice:
PSRM rămâne cel mai puternic partid de opoziție, cu cel mai mare procent obținut în consiliile raionale, 23,57%. Aceasta indică o bază solidă de susținere pentru PSRM, în ciuda schimbărilor politice la nivel național.
Succesele candidaților PSRM în primul tur al alegerilor în orașe precum Briceni, Criuleni, Dondușeni, Ocnița și Soroca arată că partidul are o influență semnificativă în anumite regiuni. Aceste rezultate subliniază capacitatea PSRM de a mobiliza susținerea în anumite zone ale țării.
Pierderea a 70 de mandate în consiliile raionale comparativ cu anul 2019 sugerează o scădere a popularității sau o redistribuire a susținătorilor săi. Această situație poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv de schimbările din dinamica politică națională, de noi provocări și de reorientarea electoratului către alte partide.
PSRM se confruntă cu provocarea de a-și menține și reconsolida baza de susținere în contextul unui peisaj politic în schimbare. Cu toate acestea, menținerea poziției de lider al opoziției oferă partidului o platformă importantă pentru a se opune și a contesta politica actuală a guvernării.

In this article