Bătălia Chișinăului: Ion Ceban vs. PAS – Analiza sondajului în suburbie

Compania Intellect Group a realizat recent un sondaj în suburbia Durlești a municipiului Chișinău, oferind o perspectivă detaliată asupra alegerilor locale. Datele relevă aspecte interesante despre opțiunile de...

Compania Intellect Group a realizat recent un sondaj în suburbia Durlești a municipiului Chișinău, oferind o perspectivă detaliată asupra alegerilor locale. Datele relevă aspecte interesante despre opțiunile de vot ale locuitorilor, evidențiind o abordare nuanțată și specifică a procesului electoral.

Analiza datelor sondajului realizat de compania Intellect Group în Durlești, o suburbie a municipiului Chișinău, relevă unele aspecte interesante despre opțiunile de vot ale locuitorilor:

Sondajul arată că 32,2% dintre respondenți ar vota pentru candidatul CUB, Șaran Eleonora, pentru funcția de primar al localității Durlești, în timp ce un procent mai mare, 39,0%, ar alege Partidul PAS pentru consiliul local. Această diferență sugerează că alegătorii din Durlești fac distincție între persoana candidatului pentru funcția de primar și partidul pentru consiliul local, indicând o abordare mai nuanțată și specifică a votului.

În ceea ce privește alegerile pentru municipiul Chișinău, 38,5% dintre respondenți susțin candidatul MAN, Ion Ceban, pentru funcția de primar, în timp ce Partidul PAS primește un sprijin mai mare, 43,5%, pentru consiliul municipal. Aceasta ar putea reflecta o preferință generală pentru Partidul PAS la nivelul consiliului, în timp ce pentru funcția de primar, personalitatea și performanța individuală a candidatului Ion Ceban ar putea fi factori decisivi

Aceste rezultate sugerează că alegătorii din suburbiile Chișinăului, precum Durlești, sunt deschiși să voteze diferit pentru poziții diferite și sunt influențați atât de identitatea partidului, cât și de calitățile individuale ale candidaților. De asemenea, aceste rezultate pot indica o diversitate de opinii și preferințe politice în această zonă, reflectând o posibilă diversitate de nevoi și așteptări ale electoratului.

In this article