Sondaj: Ion Ceban, Igor Dodon și Vladimir Voronin sunt în TOP3 cei mai apreciați politicieni, Maia Sandu a coborât pe locul cinci

Răsturnare de situația în politica moldovenească. Ion Ceban, Igor Dodon și Vladimir Voronin sunt în TOP3 cei mai apreciați politicieni din Republica Moldova. Președintele țării, Maia Sandu, care...

Răsturnare de situația în politica moldovenească. Ion Ceban, Igor Dodon și Vladimir Voronin sunt în TOP3 cei mai apreciați politicieni din Republica Moldova. Președintele țării, Maia Sandu, care recent era în fruntea clasamentului, a coborât tocmai pe locul cinci. Sunt rezultatele barometrului socio-politic februarie 2022, realizat de IMAS la comanda Public Media.

Potrivit studiului, 48,4% dintre respondenți au apreciat cu cea mai mare notă activitatea edilului Capitalei, Ion Ceban. Ex-președintele țării, Igor Dodon, a obținut 42,5%, fiind în creștere față de iunie și noiembrie 2021 cu 11 puncte procentuale. Pe locul trei este liderul PCRM, Vladimir Voronin, cu 41,8%, care de asemenea este într-o creștere față de datele sondajului de anul trecut cu 3 puncte procentuale. Pe locul patru s-a clasat Ilan Șor – 37,9%, devansând-o pe Maia Sandu, care a obținut doar 36,3%. Precizăm că din iunie 2021 și până în prezent Maia Sandu a înregistrat cea mai mare cădere în sondaje, cu 16 puncte procentuale. Astfel, în iunie 2021, șefa statului se bucura de aprecierea a 52% dintre cetățeni, iar în noiembrie – 43%.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 ianuarie – 14 februarie 2022 și au fost intervievate 1123 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută.

In this article