Sondaj Intellect Group: Moldova favorizează relațiile economice cu vecinii

În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group”...

În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group” a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru.

Potrivit sondajului, există un sprijin masiv pentru comerțul liber și relațiile economice cu țările vecine. Astfel, 96% dintre respondenți sunt în favoarea relațiilor comerciale cu România, 94% cu Rusia și 92% cu Ucraina.

În concluzie, Lisnevschi a subliniat importanța unei planificări adecvate și a managementului eficient pentru asigurarea suveranității și stabilității pe termen lung în fața provocărilor globale. Conferința a reprezentat un pas important în direcția creării unui nou model de securitate pentru Republica Moldova.

In this article