O nouă grupare specializată în organizarea migrației ilegale, destructurată

Doi chișinăuieni sunt bănuiți în cadrul unei cauze penale pornită pe organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni. Acțiunile de documentare a cazului sunt realizate de către ofițerii de...

Doi chișinăuieni sunt bănuiți în cadrul unei cauze penale pornită pe organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni. Acțiunile de documentare a cazului sunt realizate de către ofițerii de investigații și urmărire penală ai Direcției regionale Vest, sub coordonarea Procuraturii Hîncești. 

Din informațiile acumulate pe caz, cei doi conaționali, în vârstă de 35 și 43 de ani, ar fi organizat intrarea ilegală în Republica Moldova pentru patru bărbați ucraineni, precum și altor persoane neidentificate până în prezent. Migranții au fost depistați în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Conform declarațiilor, bănuiții moldoveni percepeau taxe între $5.000 și $9.000 pentru serviciile ilegale furnizate.

Ca urmare a cercetărilor ulterioare, s-a stabilit că unul dintre organizatorii migrației ilegale este un fost angajat al structurilor de forță ale Republicii Moldova.

Odată cu reținerea celor doi moldoveni pentru 72 de ore, urmează ca Procuratura Hîncești să examineze probatoriul acumulat în privința bănuiților, pentru ca să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article