SONDAJ // Găgăuzii cred că regiunea lor are nevoie de împuterniciri financiare și economice suplimentare

Potrivit locuitorilor din autonomia găgăuză, regiunea are nevoie de puteri financiare și economice suplimentare, de o cotă proprie în Parlamentul Republicii Moldova și de posibilitatea de a defini...

Potrivit locuitorilor din autonomia găgăuză, regiunea are nevoie de puteri financiare și economice suplimentare, de o cotă proprie în Parlamentul Republicii Moldova și de posibilitatea de a defini independent standardele în domeniul educației. Datele se conțin în cel mai recent sondaj realizat de compania Intellect Group.

Intellect Group studiază atitudinile locuitorilor din Găgăuzia încă din 2008. Rezultatele sondajelor efectuate de Intellect Group înainte de alegerile bașcanului Găgăuziei din 2015, 2019 și alegerile locale din Moldova au coincis cel mai mult cu rezultatele votului, ceea ce pentru noi este un indicator important al calității muncii și eficienței înalte a tehnologiilor dezvoltate de cercetare sociologică.

În 2020 Intellect Group a fost prima și până în prezent singura companie care a efectuat un sondaj de tip Exit-Poll la alegerile prezidențiale, în întreaga istorie a independenței Republicii Moldova. De asemenea, rezultatele sondajului au coincis cu rezultatele alegerilor cu un grad înalt de acuratețe.

In this article