(SONDAJ) Chicu este cel mai bun premier pentru a scoate țara din criză, consideră cei mai mulți moldoveni

Dacă Guvernul lui Ion Chicu va fi demis, PAS-PPDA-Pro Moldova și Partidul Șor nu vor reuși să numească un executiv mai eficient. De această părere sunt 53 la...

Dacă Guvernul lui Ion Chicu va fi demis, PAS-PPDA-Pro Moldova și Partidul Șor nu vor reuși să numească un executiv mai eficient. De această părere sunt 53 la sută dintre moldoveni. Datele se conțin în Barometrul Socio-Politic, ediția din iunie 2020, realizat de compania IMAS. Studiul mai arată că doar o treime din respondenți cred că această coaliție ar putea numi un Guvern mai bun, iar 15% nu au răspuns la întrebare.

Totodată, cetățenii au fost întrebați dacă totuși actualul guvern va fi demis, cine ar fi cel mai bun premier pentru a scoate țara din criză. 22 la sută dintre participanții la sondaj au spus că tot Ion Chicu este cea mai potrivită persoană. Pentru Maia Sandu s-au expus doar 18%, iar pe locul trei s-a plasat Pavel Filip – 11%. Liderul PPDA, Andrei Năstase, este la coada clasamentului cu 4%. De menționat că o bună parte dintre cetățeni, 20%, nu au răspuns la întrebare.

Sondajul a fost realizat la comanda Public Media, pe un eșantion de 1105 persoane, în perioada 14-27 iunie.

In this article