SONDAJ: Aproape jumătate din cetățenii țării noastre au o părere bună despre decizia Rusiei de a ne acorda un credit

Aproape că fiecare al doilea moldovean are o părere bună despre decizia Moscovei de a ne acorda un credit de 200 mln de euro. Sunt datele Barometrului electoral...

Aproape că fiecare al doilea moldovean are o părere bună despre decizia Moscovei de a ne acorda un credit de 200 mln de euro. Sunt datele Barometrului electoral 2020, realizat de IData, ediția de mai.

Potrivit sondajului, 47 la sută din respondenți au spus că au o părere pozitivă despre împrumutul din partea Federației Ruse, 21,9% – neutră și doar 14,5 la sută s-au pronunțat negativ. Fiecare al șaselea respondent nu au știut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare.

Totodată, respondenții u fost întrebați câtă încredere au în bunele intenții ale Rusiei prin acordarea acestui credit. 29,7% au spus că au încredere mare sau chiar foarte marte, 30,6% – nici mică, nici mare, 10,2 la sută au spus că încrederea este mică și doar 14,7% au declarat că nu au încredere.

Sondajul la acare au participat 931 de participanți a fost realizat în perioada 26 aprilie – 4 mai 2020. Datele au fost colectate la telefon, iar marja de eroare este de 3,2%.

In this article