Sondaj: 68% din populație consideră că situația în țară este dificilă

Mai mult de 68 la sută din populația Republicii Moldova consideră că situația în țară este dificilă. Potrivit rezultatelor noului sondaj de opinie, prezentat astăzi la Chișinău de...

Mai mult de 68 la sută din populația Republicii Moldova consideră că situația în țară este dificilă. Potrivit rezultatelor noului sondaj de opinie, prezentat astăzi la Chișinău de compania Intellect Group, mai mult de 55 la sută dintre subiecții cercetării consideră că vinovați de asta se fac Guvernul, președintele țării, PAS și Parlamentul.

Potrivit cercetării, 26,2 la sută dintre participanții la sondaj au menționat că vina pentru situația grea din țară îi revine Guvernului. 15,9 la sută sunt de părere că vinovată este președintele Maia Sandu, iar 8,1 la sută consideră că vinovat este PAS. Alți 4,9 la sută dau vina pe Parlament, controlat de partidul de guvernământ.

Întrebați cum va influența situația din țară schimbarea guvernului, aproape 33 la sută au menționat că nimic nu se va schimba, iar alți aproape 18 la sută consideră că situația se va înrăutăți. Doar aproape 31 la sută sunt de părerea că situația se va îmbunătăți.

În același timp, aproape 50 la sută dintre oamenii intervievați sunt de acord cu revendicarea către Guvern de a plăti facturile oamenilor pentru lunile de iarnă. Alți 28,3 la sută sunt parțial de acord și doar 16 la sută nu sunt de acord.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-22 februarie, pe un eșantion de 1.198 de oameni din 81 de localități. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

In this article