SONDAJ: 63% din cetățeni apreciază activitatea autoritățile de la Chișinău în lupta cu COVID-19

Majoritatea cetățenilor apreciază acțiunile autorităților Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. Potrivit sondajului IMAS, realizat la comanda Public Media, 53% din cetățeni au spus că evaluează măsurile adoptate...

Majoritatea cetățenilor apreciază acțiunile autorităților Republicii Moldova în lupta cu COVID-19. Potrivit sondajului IMAS, realizat la comanda Public Media, 53% din cetățeni au spus că evaluează măsurile adoptate ca bune, iar 10% – ca foarte bune. 33 la sută s-au arătat nemulțumiți.

Totodată, cetățenii au fost întrebați în ce măsură autoritățile Republicii Moldova reacționează rapid la situațiile generate de COVID-19. Și la acest capitol, cei mai mulți respondenți au apreciat pozitiv activitatea guvernării. 44% au spus că în mare măsură, iar 11% – foarte mare  măsură. 37% au spus că într-o măsură mică sau foarte mică, iar restul au refuzat să răspundă.

Sondajul telefonic “Percepții cu privire la epidemia de Coronavirus – II” a fost realizat în perioada 13 – 17 aprilie 2020. La studiu au participat 722 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de 3,7%.

In this article