Soluția propusă de Ion Ceban, pentru restaurante și cafenele: Să le permitem să activeze în aer liber; Să instaleze mese, pe gratis, în parcuri

Edilul capitalei, Ion Ceban, a venit cu o soluție pentru cafenele și restaurante, ca să poată să lucreze. Acesta propune ca să le fie permis să activeze în...

Edilul capitalei, Ion Ceban, a venit cu o soluție pentru cafenele și restaurante, ca să poată să lucreze. Acesta propune ca să le fie permis să activeze în aer liber. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Astăzi am discutat cu cei de la HORECA. Unii au activat în regim restricționat. Sunt pierderi foarte mari. Ei cer ca taxa pentru comerț să fie anulată. Noi am examinat și altă opțiune, spre exemplu cea de la Vilnius, le-am propus să vedem procedura juridică, să le permitem să activeze în aer liber. În adiacența unor instituții, în parcuri să poată, pe gratis, să instaleze mese, ca să putem păstra această distanță. Fizică și socială, să asigurăm maximă prudență și riscuri puține. Sunt oameni care necesită ajutor”, a precizat edilul.

Amintim că potrivit decizii Comisiei Situații Excepționale, industria HORECA încă nu poate să activeze. De precizat că stare de urgență expiră pe 15 mai.

 

In this article