Șoferi amendați de către ANTA

În seara zilei de 17.03.2019, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto de comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Fiscal de Stat,...

În seara zilei de 17.03.2019, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto de comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Fiscal de Stat, au efectuat acțiuni de control la punctele de trecere a frontierei de Stat Leușeni, Sculeni și Costești, în vederea identificării și sancționării transportatorilor iliciți, care efectuează transport contra cost de persoane și mărfuri pe curse internaționale, transmite Breaking News.

În urma acțiunilor întreprinse de inspectorii ANTA, au fost întocmite 15 procese-verbale cu privire la contravenție în temeiul art. 197, alin. (1), (7) și (17) Cod contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri, fiind aplicate amenzi în sumă de 2396 unități convenționale – 119 800 lei, iar în 12 cazuri a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului înmatriculare pe un termen de 6 luni, conform prevederilor art. 436 al Codului contravențional.

In this article


Join the Conversation