Socialistul Vladimir Țurcan a fost ales președintele Curții Constituționale

Socialistul Vladimir Țurcan a fost ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen...

Socialistul Vladimir Țurcan a fost ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor, transmite Breaking News.

În calitate de judecător care va exercita funcţiile Preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă dna judecător Liuba Şova.

Amintim că pe 16 august 2019, noii judecători ai Curţii au depus jurământul în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Menţionăm că dl Eduard Ababei și dl Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali printr-o Hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iulie 2019, dna Liuba Şova şi dl Nicolae Roşca au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Guvernului din 15 august 2019, iar dna Domnica Manole şi dl Vladimir Ţurcan au fost numiţi în funcţie printr-o Hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019.

In this article


Join the Conversation