Socialiștii consideră că majorarea salariilor deputaților este inoportună

Fracțiunea PSRM a elaborat deja proiectul de lege privind reducerea salariilor deputaților, urmând ca să-l înregistreze în aceste zile.  Potrivit proiectului de lege, autorii propun ca valoarea de referință...

Fracțiunea PSRM a elaborat deja proiectul de lege privind reducerea salariilor deputaților, urmând ca să-l înregistreze în aceste zile.  Potrivit proiectului de lege, autorii propun ca valoarea de referință pentru calcularea salariilor deputaților să fie de 1000 de lei și nu de 1300 de lei, cum prevede Legea Bugetului de Stat pentru anul în curs.

Deputații PSRM susțin că inițiativa are drept scop ”lichidarea discrepanțelor salariale ale aleșilor poporului în raport cu alți angajați din domeniul public, precum cei din sfera socială, învățământ, sănătate, agricultură și asigurarea unei vieți mai bune pentru cetățeni”.

”Având în vedere că ne-am asumat responsabilitatea de a continua reformele în derulare din domeniile protecție socială, sistemul educațional, sănătate, ordine publică și justiție, considerăm că în prezent majorarea salariilor deputaților este inoportună”, susțin deputații PSRM.

Autorii susțin că operarea modificărilor în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020 este una oportună, iar mijloacele financiare pot fi redirecționate către alte fonduri.

In this article


Join the Conversation