Socialiștii au confirmat candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău

„Formal, decizia încă nu a fost luată. Pe 30 august va fi Consiliul Republican care va decide. Dar pot să confirm, candidatul socialiștilor este Ion Ceban”, a declarat...

„Formal, decizia încă nu a fost luată. Pe 30 august va fi Consiliul Republican care va decide. Dar pot să confirm, candidatul socialiștilor este Ion Ceban”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la Televiziunea Națională, transmite Breaking News.

Potrivit șefului statului, Ceban este cel mai pregătit în echipa socialiștilor, cunoaște toate detaliile pe Chișinău.

Cea mai mare luptă va fi în Chișinău. Este candidatul socialiștilor, care are șanse foarte mari, și candidatul blocului ACUM, a opinat președintele.

„Rămâne să vedem cine va fi candidatul blocului ACUM”, a subliniat Igor Dodon.

Președintele țării a menționat că între cei doi candidați, PSRM și ACUM, trebuie să existe din start o înțelegere că nu se vor ocupa de geopolitică, ci de problemele reale ale capitalei țării.

„Să iasă la o conferință, să nu începem cu tancurile rusești și cu drapelele unioniștilor prin Chișinău, să discute cum facem drumurile, ce facem cu canalizarea, cu gunoiștea. Trebuie să fie o discuție profesionistă. Ion Ceban acceptă această abordare”, a declarat Igor Dodon.

În opinia lui, dacă vor începe confruntările la nivel local, acestea ar putea afecta și coaliția de guvernământ la nivel înalt (în Parlament – red.).

Șeful statului a mai menționat că, indiferent de cine va învinge, el și-ar dori ca oponentul acestuia să facă parte din echipa noului primar al Capitalei.

Alegerile locale generale vor avea loc în Republica Moldova pe data de 20 octombrie.

In this article


Join the Conversation