Social democrații români continuă să acorde sprijin primarului Ion Ceban

Prezența la Chișinău a președintelui Fundației Europene Titulescu, Adrian Năstase, care a participat la evenimentele prilejuite de Zilelel Orașului Chișinău reprezintă un semnal de sprijin al social democrației...

Prezența la Chișinău a președintelui Fundației Europene Titulescu, Adrian Năstase, care a participat la evenimentele prilejuite de Zilelel Orașului Chișinău reprezintă un semnal de sprijin al social democrației române pentru primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, consideră jurnalistul Victor Nichituș.

Potrivit acestuia, participarea fostului prim-ministru al României, Adrian Năstase la dezvelirea monumentului diplomatului român Nicolae Titulescu unde a participat și primarul Ion Ceban, are o semnificație importantă.

„Afirmația făcută de fostul premier român, „atunci când vrem, putem să realizăm împreună proiecte importante” nu s-a referit doar la evenimentul dedicat lui Nicolae Titulescu. Consider că această afirmație este o metaforă care se referă inclusiv la sprijinul oferit de România Republicii Moldova dar și la sprijinul discret pe care social democrația românească îl acordă primarului Ion Ceban” consideră comentatorul politic.

Nichituș a constatat că în contextul în care „primarul municipiului Chișinău a avut atât anul trecut cât și în acest an mai mute vizite de lucru în România unde s-a întâlnit cu reprezentanți social-democrația aflați la conducerea unor autorități publice locale, mai mulți lideri ai Partidului Acțiune și Solidaritate s-au arătat nemulțumiți de faptul că autoritățile publice române îi acordă sprijin lui Ion Ceban”.

„Prezența lui Adrian Năstase la un eveniment la care participă și primarul Ceban arată că politicianul român îl sprijină pe primarul Chișinăului, Ion Ceban, care este unul din liderii opoziției politice moldovenești. Cu siguranță cei doi au discutat. Inclusiv despre politica moldoveană. Atunci când o personalitate de calibrul lui Adrian Năstase discută cu primarul Chișinăului este sigur că social democrația română va continua să–l sprjine pe Ion Ceban. Spre nemulțumirea unora” a concluzionat comentatorul politic.

In this article