Situație critică în nordul Franței: Inundații afectează 130 de municipalități

Este cod roșu de ploi și inundații în nordul Franței. Aproximativ 200 de școli din regiune au fost închise, iar traficul rutier este suspendat pe două drumuri. În...

Este cod roșu de ploi și inundații în nordul Franței. Aproximativ 200 de școli din regiune au fost închise, iar traficul rutier este suspendat pe două drumuri. În ultimele zile, inundațiile au lovit peste 130 de municipii, deja afectate de furtuna Chiaran de la începutul lunii noiembrie. Meteorologii se așteaptă ca precipitațiile să se diminueze în weekend, după care se vor intensifica la începutul săptămânii viitoare.

Ploile torenţiale din ultimele zile în nordul Franţei au provocat revărsarea râurilor din regiune şi inundarea locuinţelor, ceea ce a determinat evacuarea rezidenţilor după ce peste 100 de oraşe au fost plasate sub alertă roşie, potrivit Reuters.

Circa 200 de şcoli din regiune au fost închise, iar echipele de salvatori au trebuit să evacueze de asemenea vitele din gospodării. Ministrul Mediului, Christophe Bechu, a spus că zeci de oraşe vor fi luate în considerare în eventualitatea unui dezastru natural, ceea ce va uşura procedura prin care proprietarii şi antreprenorii care au fost inundaţi vor beneficia de plata daunelor prin intermediul asigurărilor.

In this article