SIS confirmă declarațiile lui Zelenski: Sunt tentative de destabilizare

Serviciul de Informații și Securitate a confirmat declarațiile lui Vladimir Zelenski privind tentativele de destabilizare a situației în R. Moldova de către Federația Rusă. SIS doar a confirmat...

Serviciul de Informații și Securitate a confirmat declarațiile lui Vladimir Zelenski privind tentativele de destabilizare a situației în R. Moldova de către Federația Rusă.

SIS doar a confirmat declarațiile șefului statului vecin, Vladimir Zelenski, însă nu a putut oferi alte detalii.

”Urmare a declarațiilor președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, Serviciul de Informații și Securitate confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii noștri ucraineni.

În același timp, menționăm că SIS desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

În acest context, SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice.

În acest moment nu putem oferi mai multe detalii, deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare.

Asigurăm cetățenii Republicii Moldova că toate instituțiile statului lucrează în plină capacitate și nu vor permite realizarea acestor provocări”, se arată în reacția SIS.

In this article