SIS a expulzat doi cetățeni străini, acuzați de „activități subversive” pe teritoriul R. Moldova

Doi cetățeni străini au fost declarați indezirabili pe un termen de 10 ani pentru activitate subversivă pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS),...

Doi cetățeni străini au fost declarați indezirabili pe un termen de 10 ani pentru activitate subversivă pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), aceștia erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară, prin violență.

Deghizați în simpli turiști, aceștia erau coordonați din umbră de către un grup de persoane afiliat unei rețele conspirative de experți în tehnologii politice și inginerie socială de peste hotare.

Potrivit sursei citate, persoanele vizate aveau misiunea de cercetare a locațiilor din preajma unor sedii guvernamentale și obiective de infrastructură critică, precum și participare la acțiuni de protest, organizate în capitală de anumite forțe politice.

In this article