Și dacă venea un cineva de dreapta? Răspunsul artiștilor, pentru criticile aduse după evenimentul de la Butuceni

Interpreții moldoveni sunt supărați pe atacurile din partea susținătorilor partidelor de dreapta, după ce au avut o întrevedere cu președintele țării, Igor Dodon. Mai mulți artiști au fost...

Interpreții moldoveni sunt supărați pe atacurile din partea susținătorilor partidelor de dreapta, după ce au avut o întrevedere cu președintele țării, Igor Dodon. Mai mulți artiști au fost apelați de jurnaliștii de la ZDG pentru o reacție.

„Care e problema? El e președinte de țară, nu e în campanie electorală. Pe noi ne-au invitat să cântăm, să facem acest material muzical. De ce la noi totul se ia prin prisma politicului? Și dacă ieri nu venea Dodon, ci cineva de dreapta, tot avea să fie așa mare tam-tam”, a reacționat interpreta Aura.

“M-am simțit destul de confortabil, fiindcă sunt oamenii noștri, artiști, oameni de creație. Nu este un interes de grup, fiecare a venit colegial, să se vadă unul pe altul, suntem flămânzi de contacte profesionale. Nu știu de alegeri, îmi pare că sunt în noiembrie, nu particip, nu sunt membru al vreunui partid, nu particip la evenimente electorale. Când ne-am strâns în jur la masă, a venit președintele. Nu cunoșteam că va participa”, a subliniat regizorul Valeriu Jereghi.

„Dacă era un politician de dreapta, atunci era bine? Noi, artiștii, de orice nu ne-am apuca, ne pomenim cumva așa, puși într-o oală cu cineva, dar n-am niciun regret, a ieșit un videoclip foarte frumos. Din păcate, la noi e asta: dacă l-ar fi făcut un alt politician, aveau să spună: bravo!”, a declarat Costi Burlacu.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit luni cu mai mulți interpreți autohtoni care, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova”, pregătesc lansarea mai multor produse televizate, menite să promoveze valorile culturale, dragostea față de neam și de țară.

In this article