Și-a perfectat o viză falsă ca să poată munci în străinătate

Un conațional este documentat de către polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Acesta și-a aplicat o viză pentru Israel ce...

Un conațional este documentat de către polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Acesta și-a aplicat o viză pentru Israel ce nu corespundea uneia autentice. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 26 iunie curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat un tânăr de 31 de ani. Bărbatul se afla la volanul automobilului personal și se întorcea din România.

În timpul verificărilor actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au constatat că în pașaportul personal era lipit autocolantul de viză de muncă pentru Israel, ce prezenta semne vizibile de falsificare.

Audiat, șoferul a declarat că și-a perfectat viza în anul 2018, când se afla pe teritoriul statului Israel, cu scopul de a se angaja în câmpul muncii. La scurt timp a fost identificat de organele de drept din țara respectivă și deportat din cauza acestei vize. Conaționalul s-a conformat, dar nu și-a schimbat pașaportul.

Pe numele persoanei s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor. Actul urmează să fie supus  expertizei tehnice. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere corespunzătoare.

In this article