Serviciul Vamal a încasat săptămâna trecută peste 680 de milioane de lei

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat, în perioada 31 iulie – 6 august, se ridică la peste 681,7 de milioane de lei. De asemenea, de la începutul...

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat, în perioada 31 iulie – 6 august, se ridică la peste 681,7 de milioane de lei.

De asemenea, de la începutul acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 19,7 de miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 3,6% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Potrivit Serviciului Vamal, în perioada 31 iulie – 6 august, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 31,04 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 4,5% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11.928 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 95.998 de traversări.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 90 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 312.000 de lei.

In this article