Serviciul Fiscal de Stat a sancționat șoferii de taxi pentru lipsa bonurilor de casă: Amenzi de 117.500 de lei

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat 33 de controale fiscale în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Chișinău, în perioada ianuarie-mai curent, în privința contribuabililor din domeniul transportului...

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a efectuat 33 de controale fiscale în zona adiacentă a Aeroportului Internațional Chișinău, în perioada ianuarie-mai curent, în privința contribuabililor din domeniul transportului rutier în regim de taxi.

Astfel, în opt cazuri s-a depistat că șoferii nu au eliberat bonul de casă în cazul plății în numerar. SFS a aplicat amenzi în sumă de 40.000 de lei.

„De asemenea, au fost întocmite 29 de procese verbale contravenționale, fiind aplicate amenzi în sumă totală de 69.000 lei, inclusiv 20 de procese întocmite pe domeniul de activitate desfășurat de către Agenția Națională de Transport Auto. Totodată, au fost constatate cinci cazuri de activitate ilicită în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, fiind întocmite procese verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 8.500 de lei”, comunică SFS.

Serviciul Fiscal de Stat precizează că desfășoară continuu măsuri de promovare a utilizării echipamentelor de casă și control în cazul decontării mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă în domeniul transportului rutier în regim de taxi, cât și de combatere a fenomenului de transport ilicit de persoane în regim de taxi, prin efectuarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative.

In this article