Polițiștii din România și Moldova anihilează rețea de trafic de migranți: 11 persoane arestate

Polițiștii au destructurat o rețea de trafic de migranți formată din 11 persoane din România și Republica Moldova, care transporta cetățeni din țări afro-asiatice către Vestul Europei contra...

Polițiștii au destructurat o rețea de trafic de migranți formată din 11 persoane din România și Republica Moldova, care transporta cetățeni din țări afro-asiatice către Vestul Europei contra unei sume ce varia între 3.000 și 5.000 de euro.

Potrivit autorităților din România, grupul infracțional, format din 11 persoane cu cetățenie română și moldovenească, a operat între 2022 și 2023 pe teritoriile României și R. Moldova. Membrii rețelei transportau migranți din țări afro-asiatice către vestul Europei, percepând între 3.000 și 5.000 de euro per migrant, în funcție de destinația finală și de resursele financiare ale acestora.

Mai exact, rutele folosite erau: Grecia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria, respectiv Grecia – Bulgaria – Serbia/Croația – Ungaria – Austria.

Astfel, pe 27 mai, autoritățile din România au efectuat mai multe percheziții în județele Ilfov și Dâmbovița, în urma cărora au fost confiscate mijloace de comunicații, înscrisuri, precum și alte probe.

„În luna aprilie 2024, sub egida EUROJUST, a fost încheiat acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din România și autoritățile judiciare din Republica Moldova, în vederea documentării activității infracționale în care sunt implicați și cetățeni moldoveni.   La data de 16 mai 2024, polițiștii Direcției Combaterea Criminalității Organizate și Direcției urmărire penală din cadrul INI al IGP Moldova au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, acțiune la care au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.”, precizează DIICOT.

La anchetele din România participă și reprezentanți ai autorităților judiciare din Republica Moldova, acțiunea fiind susținută de SELEC. Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din Dâmbovița și jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție și inspectoratelor județene din Galați și Dâmbovița.

In this article