Serviciile de livrare a coletelor internaționale vor fi îmbunătățite

Guvernul a aprobat un proiect de lege care își propune sporirea accesibilității serviciilor de livrare a coletelor poștale internaționale prin încurajarea concurenței. Scopul inițiativei legislative constă în asigurarea...

Guvernul a aprobat un proiect de lege care își propune sporirea accesibilității serviciilor de livrare a coletelor poștale internaționale prin încurajarea concurenței.

Scopul inițiativei legislative constă în asigurarea posibilității pentru utilizatorii serviciilor de livrare de colete internaționale de a se informa online cu privire la tarifele acestor servicii prestate de diferiți furnizori, în vederea alegerii ofertei optime.

Prin modificările propuse la Legea comunicațiilor poștale se introduc prevederi noi care vor stabili:

  • prezentarea către autoritatea de reglementare a listei tarifelor aplicabile la serviciile prestate de furnizorii de servicii de livrare de colete;

  • publicarea listei tarifelor pe pagina web a autorității de reglementare;

  • stabilirea atribuțiilor corespunzătoare ale autorității de reglementare, inclusiv privind evaluarea tarifelor.

Măsurile vor contribui la îmbunătățirea serviciilor de livrare a coletelor internaționale, va duce la transparentizarea acestor liste și la protejarea consumatorilor finali.

Suplimentar, va fi modificat termenul de transferare a plății de reglementare şi monitorizare, care se efectuează de către furnizori în baza raportului privind venitul provenit din activitățile de furnizare a serviciilor poștale.

In this article