Șefa statului face un apel la solidaritate către toți cetățenii pentru a se implica în campaniile de împădurire

Președinta Maia Sandu anunță vești bune după prima ședință de astăzi a noului Guvern: aprobarea Programului Național de împădurire. Programul prevede extinderea în următorii 10 ani a suprafeței...

Președinta Maia Sandu anunță vești bune după prima ședință de astăzi a noului Guvern: aprobarea Programului Național de împădurire. Programul prevede extinderea în următorii 10 ani a suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare, proiectul fiind finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare.

„Pentru țara noastră, afectată de secete și alte efecte ale schimbărilor climatice, împădurirea este o prioritate. Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni precum și fertilitatea solurilor și va restabili flora și fauna din Moldova”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului subliniază că realizarea acestui program cere implicarea întregii societăți, și din acest motiv a făcut un apel la solidaritate către tineri, voluntari, organizațiile neguvernamentale și către oamenii din toate localitățile să se implice în campaniile de împădurire și de colectare de semințe care vor fi anunțate de către autorități. „De asemenea, mă adresez deținătorilor de terenuri publice și private să participe cu terenurile lor în procesul de împădurire. Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde, un mediu de trai mai primitor”, a conchis Președinta Maia Sandu.

In this article