Sentință de condamnare pentru șoferița care a tamponat mortal o femeie din Fălești, după care a părăsit locul accidentului rutier

La 28 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.     Astfel, potrivit sentinței, o tânără...

La 28 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Fălești.    

Astfel, potrivit sentinței, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost recunoscută vinovată de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, săvârșită în stare de ebrietate (art. 264 alin.(4) din Codul penal) și de părăsirea locului accidentului rutier (art.266 din Codul penal)  stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani.

Acuzatorii de stat consideră pedeapsa aplicată de instanța de judecată ca fiind prea blândă și o vor ataca la Curtea de Apel Bălți.

Reamintim că, potrivit învinuirii înaintate de către procuroriinculpata, la data de 23 septembrie 2022, în jurul orelor 03:20, fără a deţine permis de conducere, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se pe traseul M-5 „Chişinău-Bălţi-Criva”, cu o viteză excesivă, cu direcţia de deplasare spre mun. Chişinău, dând dovadă de sine încredere exagerată şi conducând automobilul neadecvat din cauza stării de ebrietate alcoolice, a tamponat cu partea dreaptă lateral din faţă a automobilului condus, pietonul, care s-a dovedit a fi o femeie de 50 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Fălești, care se deplasa pe acostamentul din partea dreaptă al traseului în aceeaşi direcţie de mers, inculpata părăsind locul accidentului.

Urmare a tamponării, victimei i-au fost cauzate leziuni corporale incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article