Sandu, după recuperarea Aeroportului: Am pierdut 1,6 miliarde de lei

În perioada cât Aeroportul Internațional Chișinău era concesionat, statul a pierdut circa 1,6 miliarde de lei. Despre aceasta a anunțat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unui briefing...

În perioada cât Aeroportul Internațional Chișinău era concesionat, statul a pierdut circa 1,6 miliarde de lei.

Despre aceasta a anunțat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

„În 2013, prin tranzacții mincinoase, Șor, susținut de Plahotniuc, a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău, luându-l în concesiune pentru 49 de ani.

Ca urmare a acestei scheme, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde de lei. Au trecut nouă ani, în acești ani cetățenii au dat hoților un răspuns clar, că țara noastră nu este de vânzare.

Am reușit să ne mobilizăm, am dus o luptă politică dură, a trebuit să mergem în instanță ca într-un final să ne asigurăm că Aeroportul este recuperat de la hoți. Azi de face dreptate, Aeroportul este din nou al cetățenilor.

Această dreptate este meritul vostru, al oamenilor cinstiți. Vom reuși să facem dreptate și în celelalte cazuri de corupție mare”, a declarat Sandu.

Acum, după recuperare, bunul statului este inspectat și toate neregulile sunt documentate, a mai precizat Sandu.

„Solicit să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager, în sensul reducerii maxime a acestei taxe, solicit APP să asigure funcționarea optimă așa încât cetățenii să beneficieze de mai multe rute, spre mai multe destinații, la preșuri accesibile.

Aeroportul nu este un simplu bun, el trebuie să devină un nod regional care asigură infrastructura, încât să ne conecteze cu sistemul economic european”, a mai spus Sandu.

Totodată, Sandu a declarat că cei vinovați urmează să fie trași la răspundere.

In this article