Șeful statului a felicitat credincioșii cu ocazia jubileului mănăstiri din Vărzărești, urîndu-le liniște sufletească și sănătate

Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi cea mai veche mănăstire din țara noastră – Mănăstirea din Vărzărești, Nisporeni, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, care în anul curent marchează...

Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi cea mai veche mănăstire din țara noastră – Mănăstirea din Vărzărești, Nisporeni, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, care în anul curent marchează 600 de ani de la înființare, transmite Breaking News cu referire la a-tv.md.

Așezămîntul monastic a fost atestat documentar la 25 aprilie 1420 într-un act emis de Domnitorul Moldovei, Alexandru cel Bun.

Șeful statului a felicitat credincioșii cu ocazia jubileului mănăstirii, urîndu-le liniște sufletească și sănătate.

„Împreună cu enoriașii ne-am rugat pentru pace în țară și bunăstarea poporului”, a menționat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a reiterat că Biserica Ortodoxă este unul dintre pilonii spirituali ai țării noastre, iar noi trebuie să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale.

Astfel, șeful statului a luat decizia de a acorda ajutor financiar Mănăstirii pentru reparația acoperișului.

Apoi, șeful statului a vizitat familia preotului Nicolae Carchilan, care slujește la biserica din satul Vărzărești și are cinci copii, cu vîrsta cuprinsă între 10 și 20 de ani.

Din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, președintele a oferit diverse daruri, jucării, cărți și produse alimentare.

 

 

In this article


Join the Conversation