Șeful statului, a anunțat echipamentele medicale de protecție din China, vor ajunge în scurt timp în Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, a convocat, astăzi, factorii de decizie din mai multe ministere pentru a discuta despre livrarea produselor medicale din China. Este vorba despre un lot...

Președintele țării, Igor Dodon, a convocat, astăzi, factorii de decizie din mai multe ministere pentru a discuta despre livrarea produselor medicale din China. Este vorba despre un lot de măști, teste pentru depistarea COVID-19, dar și medicamente, pe care țara noastră le-a comandat. Despre aceasta șeful statului a anunțat după ședința Centrului Unic de Control.

„Am luat legătura cu colegii din alte state pentru depista care sunt posibilitățile de a asigura charter, inclusiv poate un avion mai mare din Federația Rusă, Il 76, pentru a face livrarea din China a produselor, care deja sunt comandate, deja sunt pregătite, dar urmează să fie livrate în Moldova”, a spus președintele.

Precizăm că luni Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit în ajutor încă un lot de 1000 de teste din partea Guvernului Republicii Populare Chineze, în scopul combaterii pandemiei cu noul coronavirus COVID-19.

In this article