Șefa statului s-a întâlnit cu un grup de parlamentari din Lituania

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de deputați ai Seimas-ului Republicii Lituania, membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe, care se află într-o vizită...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu un grup de deputați ai Seimas-ului Republicii Lituania, membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Discuția a vizat situația de securitate și umanitară din regiune, precum și eforturile de euro-integrare ale Republicii Moldova odată cu obținerea statutului de țară candidată la UE.

Șefa statului a mulțumit pentru sprijinul de care a beneficiat Moldova de-a lungul timpului din partea Lituaniei, precum și pentru susținerea în procesul de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. Membrii forului legislativ de la Vilnius și-au reafirmat sprijinul pentru parcursul european al țării noastre și și-au exprimat disponibilitatea de a împărtăși cu colegii lor din Moldova experiența Lituaniei de aderare la UE.

In this article