Rusia amenință cu „un conflict armat direct între puteri nucleare”

SUA şi aliaţii lor sunt în pragul unei confruntări militare deschise cu Rusia, care va fi „un conflict armat direct între puteri nucleare”, a avertizat marţi purtătoarea de...

SUA şi aliaţii lor sunt în pragul unei confruntări militare deschise cu Rusia, care va fi „un conflict armat direct între puteri nucleare”, a avertizat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de EFE, potrivit Agerpres.

„Provocând o agravare a crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu Rusia, Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu ţara noastră, iar asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare”, a afirmat Zaharova, făcând aluzie aparent la livrările de arme occidentale către Ucraina pentru a sprijini această ţară împotriva războiului declanşat de Rusia împotriva sa, notează DPA.

Într-un comentariu publicat pe site-ul oficial al MAE rus, Maria Zaharova subliniază că „evident, un astfel de conflict prezintă riscul unei escaladări nucleare”.

„Cu toate acestea, partidul de guvernământ japonez preferă să nu observe o astfel de politică destabilizatoare a patronului său american”, afirmă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, a cărei declaraţie se vrea un răspuns la afirmaţiile premierului japonez în exerciţiu Fumio Kishida, potrivit căruia există un pericol real ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina.

„Sunt absolut inacceptabile tentativele de a distorsiona, în scopuri propagandistice, logica descurajării pe care se bazează comentariile oficiale ale Rusiei asupra problemelor nucleare”, iar Rusia să fie prezentată „ca o ţară care ameninţă cu arme nucleare”, a declarat Zaharova.

Aceasta, susţine purtătoarea de cuvânt a MAE rus, suscită o dezaprobare deosebită având în vedere faptul că „în prezent, principalele riscuri nucleare sunt generate tocmai de patronul Japoniei, SUA, sub a cărui „umbrelă nucleară” reprezentanţii Tokyo îşi fac comentariile provocatoare”.

Ameninţări directe, inclusiv cu arme nucleare, împotriva SUA, Marii Britanii, Ucrainei sau altor ţări din vecinătatea Rusiei sunt frecvent proferate de propaganda Moscovei la principalele posturi de televiziune ruse.

In this article