Șefa statului, la Gala premiilor culturii: „Dragi oameni de cultură, vă mulțumesc pentru contribuția pe care o aveți”

La Gala premiilor culturii, Președinta Maia Sandu, alături de Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, au înmânat premii oamenilor care au obținut rezultate remarcabile în domeniile lor de creație, în...

La Gala premiilor culturii, Președinta Maia Sandu, alături de Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, au înmânat premii oamenilor care au obținut rezultate remarcabile în domeniile lor de creație, în anul trecut. Tot astăzi, șefa statului a semnat un decret prin care am conferit titluri onorifice mai multor oameni de cultură pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie, înaltă măiestrie profesională și promovarea valorilor spirituale ale neamului. 

„Dragi oameni de cultură, vă mulțumesc pentru contribuția pe care o aveți la dezvoltarea și promovarea culturii naționale. Cultura este o sursă unică de bucurie, o formă de maturitate a spiritului și de celebrare a umanității din noi”, a spus Președinta.

Șefa statului a menționat că, în 2023, au fost susținute mai multe inițiative și proiecte în domeniul cultural. „A fost lansat programul „Voucher Cultural” care oferă tinerilor, la împlinirea vârstei de 18 ani, 1000 de lei pentru cărți, bilete la teatru, concerte. În ultimii doi ani Guvernul a renovat 28 de case de cultură. Evenimentele culturale ne unesc și ne fac mândri de țara și oamenii noștri”, a mai punctat Președinta Maia Sandu.

In this article