Șefa statului a discutat cu Ambasadorul Ucrainei, Marko Șevcenko, în contextul marcării unui an de la invazia rusă

Astăzi, când comemorăm un an de la începerea războiului Rusiei contra Ucrainei, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko....

Astăzi, când comemorăm un an de la începerea războiului Rusiei contra Ucrainei, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Șefa statului a transmis condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut oamenii dragi în acest război nejustificat. Ucrainenii au toată admirația noastră pentru curajul cu care își apără patria, ne apără pe noi și apară întregul continent european în fața agresiunii Rusiei. 

Președinta Maia Sandu l-a asigurat pe Ambasadorul Șevcenko despre faptul că noi continuăm să fim alături de poporul ucrainean în această luptă pentru democrație și libertate. În dialogul lor, interlocutorii au menționat că astăzi suntem nevoiți să luptăm și cu propaganda și dezinformarea și că nu trebuie să ne lăsăm mințiți și manipulați de cei care justifică acest război, de asemenea se vor face eforturi comune ca adevărul să fie cunoscut. Totodată, s-a discutat și despre provocările de securitate și despre cum ar putea evolua lucrurile în următoarele luni.

Diseară, începând cu ora 19:00, iluminatul clădirii Președinției  va fi deconectat, laolaltă cu clădirile Parlamentului și Guvernului. Ne alăturăm, astfel, campaniei europene #LightUpUkraine prin care ne exprimăm solidaritatea cu Ucraina. Слава Україні!

In this article