Prostituate “cu reducere” din partea unui șef SIS

Un șef de direcție din cadrul Serviciului de Securitate și Informații l-ar fi filmat pe ascuns pe un șef-adjunct de direcție, din cadrul aceleiași instituții, în timp ce...

Un șef de direcție din cadrul Serviciului de Securitate și Informații l-ar fi filmat pe ascuns pe un șef-adjunct de direcție, din cadrul aceleiași instituții, în timp ce îi „propune” servicii sexuale, la prețuri preferențiale, cu femei din stânga Nistrului. Reporterii PulsMedia.MD au intrat în posesia unei înregistrări video în care doi tipi discută despre sexul comercial, iar cel care filmează îi propune interlocutorului său prostituate din stânga Nistrului la un preț de 50 de euro, serviciile cărora în realitate ar fi costat dublu sau triplu.

Din același filmuleț se înțelege că autorul nu face pentru prima oară acțiuni de acest gen, pasibile de a fi documentate de către organele abilitate în baza articolului 220 din Codul Penal:

„Articolul 220. Proxenetismul

(1) Îndemnul sau determinarea  la prostituţie ori înlesnirea practicării prostituţiei, ori tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o altă persoană, precum şi recrutarea unei persoane pentru prostituţie,

se pedepsesc cu amendă în mărime de la 200 la 800 unităţi convenţionale  sau cu închisoare de la 2 la 5 ani”.

 

 

Sursele PulsMedia susțin că cei doi eroi ai acestui filmuleț ar fi doi șefi din cadrul Serviciului de Informații și Securitate. Cel care apare în imagine ar fi Vasile Talmăzeanu, adjunctul lui Gheorghe Racoviță, șeful Direcției Spionaj Extern, iar cel din spatele camerei de filmat este Radu Ciumacenco, șeful Direcției Integritate Teritorială, care de fapt este responsabil pe segmentul transnistrean și regiunea autonomă Găgăuzia.

„ – Eu avem cu 50 transnistrene

– Frumoase?

– Haroșii!

– Bunișoare, așa-i?

– Eee, el când le-a văzut…

– Tu ai acum, dacă o să vrem vreodată să ne ducem la curve? Cât acolo, 50 de Euro, când trebuie?

– 50, da-s haroșie!

– 50 de Euro?

– Și iată de exemplu, noi dacă ne ducem amândoi este 100 de Euro?

– Da!

Local trebuie?

– Ei dap. la saună le iau!

– Vezi că dacă tu le aduci trebuie să…ai prioritate, mai ieftin trebuie…

– Ei da, 50 de om wăi. Ele costă câte 100 – 150…cu din ăștia străini.

– Ei da? Ap dacă eu o odată o să am 100 de Euro, numai îți spun Radu eu am 100 de Euro.

– (…) Hai să ne f##em!

– Minunat”

Nu se cunoaște perioada de timp în care a avut loc discuția, dar nici scopul cu care ar fi înregistrat pe ascuns Radu Ciumacenco dialogul pe care l-a avut cu Talmăzeanu, în timp ce îi propune sex comercial cu femei din stânga Nistrului, zonă de care ar fi responsabil în activitatea de serviciu.

PulsMedia: Am încercat să obținem un comentariu de la cei doi șef SIS, însă nu am putut face rost de datele de contact ale acestora, iar Daniela Mînzat, ofițerul de presă al SIS, nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor PulsMedia pentru a oferi o reacție din partea instituției cu referire la această situație.

Totodată, aici este de menționat că autorul filmulețului, Radu Ciumacenco, este unul dintre ofițerii SIS care prin deceretul ex-președintelui Igor Dodon a fost numit membru al Colegiului Serviciului de Informații și Securitate. Anterior, fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep, l-a acuzat de nenumărate ori pe Ciumacenco că ar fi cel care stă în spatele la majoritatea canalelor de Telegram care discreditează oamenii.

Aceleași acuzații în adresa lui Radu Ciumacenco au fost făcute public și de către colonelul în rezervă SIS și fost șef al Direcției Spionaj Extern din cadrul SIS, Alexei Serebreanschi.

N.R. În conformitate cu legislația în vigoare, redacția PulsMedia.MD oferă dreptul la replică celor vizați.

 

Sursa: realitatea.md

In this article